PNL Alba și-a anunțat miercuri candidatul la funcția de primar al municipiului Alba Iulia. Este vorba despre Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba și secretar general al organizației județene a partidului.

Anunțul liberalilor pune punct speculațiilor legate de revenirea în PNL a actualului primar Gabriel Pleșa (în prezent USR).

Liberalii au avut probleme serioase în a stabili un canditat și au amânat acest moment de la o lună la alta, motivând că sunt în derulare mai multe sondaje de opinie.

În final, a fost nominalizat Marius Hațegan, destul de activ în partid, dar destul de necunoscut în afara lui.

Hațegan a fost om de afaceri înainte de a se implica în politică și a deveni vicepreședinte al consiliului județean, unde s-a remarcat mai ales prin gestionarea unor investiții ale instituției.

Vizibil emoționat, acesta și-a anunțat candidatura printr-un atac asupra actualului primar, Gabriel Pleșa, în fața colegilor săi, majoritatea primari din județ și parlamentari.

Dintre susținători a lipsit Mircea Hava, fost primar al municipiului Alba Iulia și fost președinte al organizației județene, în prezent europarlamentar. A fost însă prezent liderul celeilalte tabere din PNL Alba: președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, alături de deputatul Florin Roman.

Liberalii încearcă să recâștige cu ajutorul lui Hațegan cea mai importantă primărie din județ, într-un oraș care în ultimii 25 de ani a reprezentat unul dintre cele mai importante fiefuri din Transilvania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.