Un nou cutremur a avut loc marți în regiunea Oltenia, cu amgnitudinea de 5,7 potrivit Centrului European de Seismologie (EMSC). Este a doua zi consecutivă cu seism în zona Olteniei.. Seismul s-a resimțit puternic în orașe precum Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Craiova.

Cutremurul a avut loc la 8 km nord-vest de Târgu-Jiu și 70 km nord-est de Drobeta-Turnu Severin.

Site-ul oficial al Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP) e picat, la fel ca și luni, când s-a produs un alt cutremur.

Imagini prezentate de Antena 3 din Râmnicu Vâlcea arată cum tencuiala de pe fațada unei clădiri a căzut peste scaunele unei terase.

Pe contul de Twitter al INFP oamenii transmit că seismul s-a simțit și în Alexandria, Pitești, Sibiu, Brașov, Cluj, Caracal și Giurgiu.

Mihai Diaconescu, seismolog la INFP, a declarat la Antena 3 că seismul s-a produs la 10 km sud față de cutremurul de ieri: ”Deocamdată suntem în evaluare”, a mai spus acesta: ”Nu este replică, celelalte de ieri trebuie să le privim ca pre-șocuri și cel de azi șocul principal și probabil vor urma replici”, a mai transmis acesta.

A fost înregistrată o replică de 3,5 pe scara Richter la cateva minute dupa producerea cutremurului.La Târgu Jiu oamenii au ieșit în piața din fața primăriei, conform martorilor oculari.Primarul din Târgu Jiu a declarat la Digi24 că de pe clădirea primăriei, veche de peste 100 de ani, au căzut coșurile care au avariat mașinile parcate în fața instituțieÎn județul Alba, o parte dintre locuitori a primit mesaj RO-Alert.

O a doua replică a fost înregistrată în urma seismului, de 3,4 pe scara Richter.

ISU Olt a transmis în urma cutremurului că echipajele operative din cadrul subunităților de intervenție execută recunoașteri în teren: ”Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Informații despre măsurile și modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unui seism, pot fi găsite pe pagina: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.