Trei topoare și o unealtă de lucru, vechi de aproximativ 3.000 ani, au fost descoperite într-o pădure de lângă orașul Ocna Mureș (județul Alba), de doi posesori de detectoare de metale. Arheologii de la Muzeul Național al Unirii s-au deplasat miercuri la fața locului pentru a le scoate din pământ și pentru a evalua zona.

„Trei dintre artefacte au fost descoperite cu ajutorul detectorului de metale de către un coleg, descoperire la care am luat și eu parte fiind prezent alături de coleg în pădurea respectivă” a transmis Kolosvari Csaba, un pasionat de arheologie, căruia i se datorează și alte descoperiri din zonă.

Obiectele au fost lăsate în pământ, au fost anunțate autoritățile și în scurt timp doi arheologi de la Muzeul Unirii Alba Iulia s-au deplasat la locul descoperirii pentru a fi ridicate.

„Cu această ocazie a mai fost descoperit încă un topor din aceeași perioadă în imediata apropiere. Aceste obiecte sunt deseori descoperite ca urmare a depunerii lor în mod ritualic de către cei care au trăit acum mai bine de 3000 de ani în zonă” a adăugat Kolosvari Csaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.