Mocănița din Apuseni a repornit în acest sezon. Asociația Pentru Păstrarea Liniilor Înguste din România anunță că a reușit din surse proprii să facă întreaga linie circulabilă, până în Abrud (Alba), după inundațiile din sezonul trecut.

În dată de 2 iulie 2022 s-au reluat cursele de agrement cu Mocănița, cu plecare din gara Câmpeni. În fiecare sâmbătă și duminică există 3 plecări, la orele 10, 13 și 15. Durata parcursului este de o oră și jumătate, până la două ore, iar un bilet costă 25 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii.

În timpul săptămânii, Mocănița funcționează doar pentru grupuri, pe bază de programare. Trenul este compus din vagoane deschise, de vară, cu o capacitate de până la 100 de locuri și o locomotivă de epocă, fabricată în 1957.

Operatorul Mocăniței spune că din cauza unor construcții ilegale și a inundațiilor, mai multe ziduri de sprijin din cartierul Dăroaia, aparținând de Roșia Montană, au fost dărâmate, iar trenulețul nu mai poate circula în zona respectivă.

”Pentru a putea realiza reparațiile zidurilor de sprijin dărâmate în cartierul Dăroaia, am depus în februarie 2022 un proiect cu valoare de 100.000 de lei la măsură Roșia Montană Patrimoniu Mondial în Pericol lucrări de intreținere și reparații curente (TMI 2022) a Institutului Național al Patrimoniului care în mod inexplicabil a fost respins, motiv pentru care a fost depusă contestatie la Tribunalul Hunedoara” a transmis președintele asociației, Georg Hocevar.

Potrivit acestuia, pentru a asigura posibilitatea de circulație în aceste condiții a fost construită o linie suplimentară care deservește întoarcerea trenului. Mocanița va circula până în data 11 septembrie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.