Salvatorii au reuşit să extragă ambele victime ale accidentului produs duminică la Râpa Roşie, lângă Sebeş, un băiat de 14 ani şi o fată de 12 ani, care s-au răsturnat cu un ATV de la zeci de metri înălţime, potrivit agenției Agerpres. Mai întâi a fost extras băiatul, care a fost evaluat de către medical de pe elicopterul SMURD. A fost trimisă şi o ambulanţă TIM, cu medic. Apoi a urmat fata.

„Este vorba despre un băiat de aproximativ 14 ani şi o fetiţă de aproximativ 12 ani. În urma evaluării de către medicii prezenţi la locul evenimentului, aceştia prezintă multiple traumatisme”, au precizat reprezentanţii ISU Alba.

Ambele victime vor fi transportate la UPU Alba Iulia.

Un ATV s-a răsturnat duminică la Râpa Roşie, „micul canion” al României, unde au campat în aceste zile în proximitatea rezervaţiei naturale a Sebeşului turişti veniţi din toate zonele ţării, pentru a participa la un eveniment de aeromodelism.

Din cauza zonei inaccesibile rutier sau la pas, singura posibilitate de a se ajunge la victime a fost prin trolierea cu un elicopter SMURD a doi salvatori. Aceştia au reuşit mai întâi stabilirea unui contact vizual cu victimele, înainte de a le evacua pe rând.

Râpa Roşie este o rezervaţie geologică cu o suprafaţă de 10 hectare, iar pereţii săi au înălţimi cuprinse între 80 şi 100 de metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.