Dorli Blaga, fiica poetului, filosofului şi diplomatului Lucian Blaga, a fost înmormântată joi într-un cadru restrâns, în cimitirul din Lancrăm, alături de părinţii săi. Ea a murit luni la vârsta de 91 de ani, iar dorinţa sa a fost să fie dusă şi la Lancrăm pentru odihna de vechi, lângă Lucian Blaga şi Cornelia Blaga – Brediceanu.

Înmormântarea a avut loc într-un cadru restrâns, pentru a respecta astfel dorinţa lui Dorli Blaga. Aceasta şi-ar fi dorit, de asemenea, ca anunţul privind dispariţia sa să fie făcut doar după înmormântare, însă acest lucru nu a fost respectat, fiind publicat pe o reţea de socializare de către o persoană publică.

Născută la Berna, în Elveţia, Ana-Dorica Bugnariu, cunoscută ca Dorli Blaga, a locuit în Bucureşti, însă în ultimele săptămâni de viaţă s-a reîntors în Alba, unde a şi murit.

Era cetăţean de onoare al municipiului Sebeş, titlu care i s-a conferit drept recunoştinţă pentru eforturile constante de recuperare şi conservare a operei tatălui său, născut în Lancrăm, un cartier al acestui oraş.

Unica fiică a lui Lucian Blaga, Dorli Blaga a fost împuternicită prin testament de către tatăl său să îi administreze opera. Era deţinătoarea drepturilor de autor asupra operei lui Lucian Blaga, ea implicându-se în special în perioada de după 1990 în munca de recuperare şi valorificare a operei acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.