Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa (USR PLUS) este extrem de nemulțumit că orașul nu a primit nici un leu din miliardul împărțit de premierul Florin Cîțu primarilor PNL și PSD, din fondul de rezervă al Guvernului.

”Este un abuz, o discriminare pe față. O să vedem dacă este legal modul în care s-au împărțit aceste fonduri, după ce criterii. Orice bani trebuie alocați în funcție de niște criterii, să vedem care sunt acelea. Nu știu dacă am mai văzut așa ceva, la modul acesta. Adică o împărțire a fondurilor exclusiv politică” a declarat Gabriel Pleșa.

Guvernul a repartizat județului Alba peste 36,5 milioane de lei din fondul de rezervă, mai puțin de un sfert din suma de 156 de milioane de lei, solicitată de Consiliul Județean Alba și Instituția Prefectului. Cei mai mulți bani, 5 milioane, au fost repartizați orașului Ocna Mureș, unul dintre cele mai slab dezvoltate din județ, al cărui primar este liberal.Primăriile din județ conduse de USR PLUS, PMP și ALDE, au fost excluse.

Primarul Gabriel Pleșa a postat și pe contul său de Facebook o reacție la modul în care orașul a rămas fără bani din miliardul alocat de Florin Cîțu.

”Un fleac, ne-au mazilit. Sau cel puțin asta își închipuie el, Florin Câțu, marele împărțitor- rectificator bugetar. Asta a ajuns săraca națiune, să primească din fărâmiturile aruncate din mers de cel mai penibil ex-Prim Ministru.

Am încercat, în ultima perioadă, să fac mai puțină politică și mai multă administrație, dar acum mă simt nevoit să reacționez. Ce nu pot înțelege eu, dar și alții care, la fel ca mine, sunt convinși că se poate face politică și responsabil în România: cu ce drept taie el, din pix și strict, strict, dar foarte strict numai pe baza apartenenței politice a primarului, banii care s-ar fi cuvenit Municipiului Alba Iulia.

Cea mai importantă comunitate locală din județul Alba a primit 0 lei de la Florin Câțu, care a luat o ultimă decizie, plină de venin, pentru Alba Iulia! 0, atât valorează, pentru Florin Câțu, locuitorii din Alba Iulia și cei din comuna Lupșa.

Și mai trist este că Municipiul Alba Iulia a trimis o listă întreagă de proiecte pe fonduri europene, iar acei bani, care ni se cuveneau, ar fi mers exact pentru a asigura suma necesară cofinanțării lor.

Astea sunt proiectele pentru care am cerut bani de la Guvern, pentru a asigura cofinanțarea: Construirea grădiniței cu program prelungit nr.16 prin schimbarea destinației si extindere clădire cantină din incinta Colegiului Tehnic Alexandru Domșa; Conservarea, restaurarea și valorificarea durabilă a Ansamblului Palatului Principilor din Alba Iulia – Centrul Expozițional Corp Principal E; Extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii serviciului social „Centrul de zi pentru persoane vârstnice”; Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din Municipiul Alba Iulia; Construirea ansamblului urban cu spatii socio-culturale, educative si de locuit – Cartier Gheorghe Șincai.

Din suma totală de 19.532.000 cât ar fi fost necesar pentru Alba Iulia, ex-premierul Câțu, plin de infatuare și sictir a alocat fix 0 (zero) lei.

Ce nu este el capabil să vadă, din cauza atitudinii, e că atât Alba Iulia cât și Lupșa nu vor dispărea de pe hartă si se vor descurca oricum, prin proiectele și munca lor. În mod sigur însă Florin Câțu nu va rezista politic, în timp, să mai vadă acest lucru” a scris pe contul său de Facebook, primarul din Alba Iulia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.