Membrii unei familii din Alba Iulia au fost uimiți sâmbătă când au primit factura la energie electrică. Tariful pentru consum este de 27.000 de lei, iar potrivit Ziarul Unirea, suma nu poate fi decât o greșeală, cel puțin asta cred oamenii.

Documentul a fost postat pe rețelele de socializare: „Împreună. De peste 120 de ani…Și facturile cred că tot de-atunci se adună. Care este reacția social acceptată când primești o factură de 27.808,13 lei, sâmbătă după-masa?”, a fost mesajul oamenilor, îsoțit de imaginea cu factura (vezi foto sus).

Tot în județul Alba, în luna iulie, un alt abonat a primi o factură la energie electrică în valoare de 207 milioane de lei.

Potrivit documentului, perioada de facturare este cuprinsă între 11 mai și 10 iunie 2021, iar suma de plată este de 207.866,32 de lei, de circa 3.500 de ori mai mare decât cea obișnuită, care în medie este de 60 de lei/lună, iar toate facturile pe ultimele 7 luni de zile au fost achitate.

Conform cifrelor din factură, consumul înregistrat în apartamentul respectiv, în acel interval, este de 299.173 KWh (aproape 300 MWh, ca la o firmă – n.a.), în condițiile în care consumul mediu lunar la un apartament este de 100 KWh.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.