Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a aprobat cererea de finanţare pentru acordarea, prin intermediul Programului Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, de tichete sociale electronice, prin care este asigurat sprijin educaţional în viitorul an şcolar – 2021-2022.

Valoarea nominală a unui astfel de tichet este de 500 lei/an/elev. Ajutorul va constă în acordarea, pe baza tichetelor, de materiale şcolare, haine şi rechizite necesare pentru 259.786 de elevi defavorizaţi (grup ţintă reglementat prin OUG nr. 133/2020).

Obiectivul principal al proiectului este prevenirea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii în rândul copiilor dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar, primar şi gimnazial, aflaţi în întreţinerea familiilor al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.

Mai beneficiază de sprijin preşcolarii defavorizaţi, aflaţi în întreţinerea familiilor al căror venit minim lunar pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.