Deputatul Beniamin Todosiu, președintele USR Alba, a făcut public sâmbătă un mesaj pe rețelele de socializare, anunțându-și alăturarea la „Noul PSD” și prezentând liderii USR Alba drept „noii săi colegi”. El a subliniat că această mișcare va crea disconfort și insomnii printre liderii PNL, arătând că și alți membri USR Alba îi vor urma exemplul în PSD.

„Am luat decizia de a mă implica în acest proiect politic care vizează crearea unei alternative pentru Alba, una orientată către nevoile oamenilor. Începând de azi, mă alătur noului PSD și, împreună cu noii mei colegi, Victor Negrescu și Corneliu Mureșan, continuăm să transformăm PSD-ul într-un partid deschis, care promovează profesionalismul și integritatea în administrația locală și județeană, în beneficiul comunităților noastre. (…) Alături de ei, vor veni în mod pașnic și cu caracterul integru specific politicienilor și alți colegi din USR Alba. Le urez succes celor care aleg să rămână și sper că vor avea curajul să nu devină un instrument al PNL, un lucru pe care eu l-am evitat în cei șase ani de când am condus filiala județeană”, a scris Todosiu pe Facebook.

El a menționat că a semnat „Pactul pentru Alba” împreună cu noii săi colegi din PSD, care cuprinde principii cheie cum ar fi intoleranța față de corupție, susținerea profesioniștilor integri în funcțiile publice, un plan pentru reducerea prețurilor la utilități în Alba sau promovarea investițiilor în educație și sănătate.

Todosiu a evidențiat că principalul lor adversar este PNL în județul Alba.

„La propunerea noilor mei colegi, mă angajez să mă alătur și conducerii județene a PSD Alba și să luptăm împreună împotriva PNL-ului, partid care încearcă, prin practici nedemocratice și represiune, să devină «partidul unic». (…) De azi înainte, sunt convins că toate atacurile politice se vor concentra asupra mea, a lui Victor și a lui Corneliu, deoarece împreună, trei tineri cu principii solide, am reușit să creăm prima entitate politică care va zgudui și va provoca disconfort liderilor PNL: Alternativa pentru Alba”, a mai adăugat Todosiu.

El a menționat că el și noul său coleg, Corneliu Mureșan, vor colabora pentru Consiliul Județean Alba.

Aceasta este a doua pierdere notabilă pentru USR în județul Alba înaintea alegerilor. Cu câteva luni în urmă, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, ales din partea USR în 2020, a anunțat că se alătură PNL-ului, partid din care a mai făcut parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.