Comuna Mihalț din județul Alba se remarcă printr-un record mai puțin cunoscut – deține cel mai mare număr de tractoare din România, afirmă localnicii, care susțin că se bucură de supremația națională în acest domeniu, cu un impresionant număr de 600 de astfel de vehicule grele, conform informațiilor furnizate de site-ul știrileprotv.ro.

În urma recentelor proteste ale agricultorilor, experții de la Registrul Auto Român au efectuat verificări la domiciliile fermierilor pentru a evalua starea utilajelor agricole și pentru a evita blocarea drumurilor publice în viitor.

Locuitorii din comuna Mihalț, oameni harnici și pricepuți, au investit în aceste tractoare cu economiile proprii sau prin accesarea fondurilor europene. Un exemplu este Lucian, care subliniază că tractorul îl ajută să lucreze eficient pe cele peste 35 de hectare de teren pe care le deține.

„Fără utilaje, fără tractor, nu putem să muncim pământul; cu sapa și calul, aceasta este o practică depășită”, adaugă el.

Mulți fermieri, printre care și Lucian, au optat pentru achiziționarea de tractoare noi, dotate cu aer condiționat și alte facilități. „Am dat 25.000 de euro pe el și îmi desfășor toate activitățile cu el – frezat, semănat, arat”, precizează fermierul Lucian Breaz. Un alt exemplu este Gheorghe Popa, care a lucrat 16 ani în Spania și și-a adus de acolo un tractor deosebit, pe care a plătit peste 22.000 de euro.

„Tractorul de 110 cai l-am adus din Spania, l-am reparat acolo și acum ne ușurează munca. Investiția a fost de 22.000 de euro”, spune fermierul.

Comunitatea de fermieri din Mihalț deține o gamă variată de tractoare, începând de la cele românești mai vechi, precum bătrânul Universal, până la cele de ultimă generație.

Florin se mândrește cu un tractor nou, pentru care a plătit 42.000 de euro, și este mulțumit de faptul că, în urma protestelor fermierilor, au avut loc schimbări benefice. Specialiștii de la Registrul Auto Român au vizitat personal domiciliile fermierilor pentru a efectua inspecții tehnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.