Reprezentanții Catedralei Romano-Catolice „Sfântul Mihail” din Alba Iulia au implementat o soluție modernă pentru strângerea de fonduri, oferind enoriașilor și turiștilor opțiunea de a face donații cu ajutorul cardului prin intermediul unui terminal POS. Acest pas inovator a fost luat pentru a răspunde nevoilor variate ale vizitatorilor care pot dori să contribuie la susținerea catedralei, dar nu dispun de bani cash, în special turiștii străini.

Terminalul POS a fost amplasat în mod strategic la intrarea în prestigiosul lăcaș de cult și a fost instalat după ce reprezentanții catedralei au observat o cerere crescută pentru modalități alternative de donații. Această inițiativă are un dublu avantaj, deoarece nu doar facilitează generozitatea credincioșilor și a vizitatorilor, dar și asigură transparența și fiscalizarea veniturilor obținute prin intermediul acestei metode electronice.

Reprezentanții bisericii au subliniat că această facilitate nu este disponibilă doar la intrarea principală, ci și la magazinul de obiecte liturgice, oferind oportunitatea de a sprijini și mai mult comunitatea religioasă prin achiziționarea de astfel de produse sau suveniruri.

Procedura de donație este simplă și eficientă: credincioșii și vizitatorii pot alege din sumele predefinite de 5, 10 sau 50 de lei prin intermediul aplicației, urmând ca tranzacția să fie finalizată apropiind cardul de terminalul de plată.

Această inițiativă nu este singulară în peisajul religios al țării. Alte lăcașuri de cult, precum Mănăstirea Franciscană din Brașov sau o biserică din Șumuleu Ciuc, au adoptat și ele această practică modernă pentru strângerea de fonduri.

Catedrala din Alba Iulia nu este doar un loc de închinare cu o semnificație istorică profundă, ci și un simbol al orașului. Ea răzbate prin vechime și înalțime, reprezentând un mărturisitor al evenimentelor semnificative din istoria sa. Printre acestea se numără intrarea lui Mihai Viteazul în Cetatea Bălgradului în 1599, precum și rezistența față de diversele invazii cu care orașul s-a confruntat de-a lungul timpului.

Catedrala găzduiește, de asemenea, mormântul lui Iancu de Hunedoara, important voievod al Transilvaniei și guvernator al Ungariei, adăugând astfel și o dimensiune istorică și culturală deosebită acestui loc impresionant de închinare și spiritualitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.